dimarts, 5 de desembre del 2017

De què fuges, qui et persegueix? d'Empar Moliner

Autor: Empar Moliner
Títol: De què fuges, qui et persegueix?
Pàgines: 174
Any: Febrer 2017
Editorial: Columna
ISBN: 978-84-664-2221-5
DIBA: N 833 Mol

Abans era bastant comú escoltar opinions del tipus “Moliner és Quim Monzó però en dona”. Sigui perquè Quim Monzó ha deixat la literatura, sigui perquè ella cada cop escriu millor, aquesta opinió és ja difícilment sostenible. Perquè Empar Moliner escriu molt bé.

Si t’agrada llegir i t’agrada córrer és molt probable que hagis passat per De què en parlo quan parlo de córrer d’en Murakami.

Efectivament hi ha molts punts de contacte. Tots dos parlen de la seva vida, de la seva obra i de la passió per córrer, però sobretot de les sensacions de córrer. I en aquest aspecte és on es produeix una especificitat en la màgia de la lectura. Com a lector, d’alguna forma, sempre acabes participant en una mena de comunió entre el relat, l’autor i tu. Però quan notes que participes sensitivament en la mateixa experiència, en certa manera inefable, arribes a una experiència lectora de tranquil·la transcendència.

I si, en lloc d’asfalt com Murakami, et tira més la muntanya, un punt més.

I si, somies, algun dia en fer una marató, per exemple la de Nova York, bonus.

I si, a banda d’agradar-te llegir i  córrer per la muntanya ets dona, honestament no sé que fas que encara no ho has llegit.


Sols una pega. El tipus de lletra. Si fos un Word seria una Calibri 22, es a dir, lletra molt gran. Quin és el problema? Que s’acaba massa ràpid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada