dimecres, 20 de setembre del 2017

Visca la cultura


Llegint a Gómez Pin o García Gual en defensa de l'esperit de les Universitats com a garants del manteniment de les potencialitats humanes em trobo amb aquestes boniques declaracions d'un exconseller de Sanitat de la Generalitat:

"Què necessita el mercat? Un milió d'infermeres? Doncs la universitat s'ha de posar a produir-les". "El que no pot ser és que la universitat formi gent amb diners públics, com filòlegs clàssics, que no podran anar al mercat i, en canvi, no hi hagi diners per formar metges que sí que necessitem". Ruiz considera que la universitat ha d'estar orientada a les necessitats del mercat. "Si vol estudiar filologia clàssica per plaer, s'ho pagarà vostè". "L'Estat ha de facilitar les coses a qui vulgui estudiar per raons de mercat ", diu. 

Gómez Pin, elegantment, no citava l'autor i ho resumia en "el que quiera estudiar el mundo clásico que se pague el lujo".



Sí senyor Boi Ruiz, produïm i consumim que això s'acaba. De fet, per què serveix el llatí ? es preguntava un ministre franquista del poble de Cabra (per cert, quin era el gentilici de Cabra....?)

07/08/2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada