dissabte, 26 d’agost del 2017

Belgrad

Com arribar des de l’aeroport Nikola Tesla de Belgrad fins al centre?


Si és de nit, sense cap mena de dubte la millor opció és el taxi. Cal rebutjar els conductors que es puguin oferir i anar a un petit mostrador amb el rètol de TAXI INFO. Allí indiques on vols anar i et donen un paper amb el preu que t’ha de cobrar el taxista. Vas a la cua, li dónes el paper al taxista i et porta on està indicat. Et cobra el que consta al paper. Fàcil.


Els taxis oficials són de diferents companyies i diferents colors però tots porten un mòdul al sostre amb l’indicatiu TAXI. En 2017, un viatge des de l’aeroport fins a l’estació Centar costa uns 18000 rsd (al voltant de 18 euros).


Durant el dia, i el tema no és per perillositat sinó per freqüència de pas, l’altra opció molt interessant és el mini bus A1. Surt del mateix aeroport i et deixa a l’estació Glavna. Pots veure el recorregut del A1 dins https://www.eway.rs/en/cities/beograd/routes/93
El cost del recorregut és de 300 rsd i cobreix quasi 20 km.


Fins i tot, insisteixo, durant el dia, el A1 pot ser millor opció per anar des del centre fins a l’aeroport per evitar el risc de trobar-te amb algun taxista espavilat tot i que hi ha una voluntat d’eliminar aquestes pràctiques des del mateix sector.






Podeu descarregar els horaris i recorregut del A1 des de:

http://www.beg.aero/upload/a1_map_&_timetable.pdf

Les hores de sortida i arribada són a la Plaça Slavija, a un parell de minuts pel carrer Nemanjina.




Parada del A1 en direcció Aeroport davant Beograd Glavna





Ferrocarril


La pàgina per trobar els horaris costa una mica de trobar. És aquesta:


A la part superior dreta hi ha una bandera anglesa per escollir aquest idioma. La pàgina d’horaris en serbi està escrita en caràcters llatins per la qual cosa no és especialment difícil.


Dins el desplegable per escollir l’origen et trobes tres estacions:


BEOGRAD
Glavna železnička stanica
Главна железничка станица
BEOGRAD CENTAR
Železnička stanica Beograd Centar
Разговор:Железничка станица Београд–центар
BEOGRAD DUNAV
Železnička stanica Beograd Dunav
Железничка станица Београд Дунав


Beograd és l’estació antiga. GLAVNA vol dir PRINCIPAL. Un dilluns d’agost surten uns 29 trens. És el punt d’arribada i de sortida del Minibus A1 cap a l’aeroport. L’estació d’autobusos està a tocar.


Centar és la nova estació. Està en construcció i, si mires les imatges en Google Earth o en Google Maps és bastant descoratjador i, de nit, una mica espantós. CENTAR vol dir CENTRAL. Un dilluns normal d’agost surten uns 111 trens. Per tant, aquesta deu ser la més important tot i que no està finalitzada. De matinada no hi ha lloc on comprar el bitllet, per la qual cosa ho has de comprar dins del tren quan t’ho demani el revisor.


Dunava és la més petita. DUNAV vol dir DANUBI. Per exemple, un dilluns normal d’agost surten sols 8 trens a sols dues destinacions: ZRENJANIN i VRŠAC.


S’ha de tenir present que els trens que entren o surten de Sèrbia poden portar retards deguts als controls de frontera. Així, en un dissabte d’agost per exemple, la ruta Bar - Belgrad - Subotica - Budapest, a l’alçada de Belgrad, portava un retard de 40 minuts ja que comença a Montenegro.


Ubicacions:


Les tres estacions


BEOGRAD (GLAVNA). Front al carrer Nemanjina




BEOGRAD CENTAR Junto al Hajd Park


BEOGRAD DUNAVA Prop del riu


Tags:


How to go from Belgrad Nicola Tesla Airport to Railway Station?

¿Cómo llegar desde el Aeropuerto Nicola Tesla a la estación de tren?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada