dissabte, 27 de febrer del 2016

Antonio Escribano en La Observadora de RNE

Avui, la Teresa Viejo ha entrevistat al Dr. Escribano en el programa de RNE "La observadora".

A banda de ser el nutricionista de les sele·leccions espanyoles de fútbol i de basquet ho ha estat del Sevilla. TAmbé va supervisar l'engreixament / desengreixament de 33 quilos de l'actor Antonio de la Torre en la pel·licula Gordos.

Alguns dels aspectes -de l'entrevista- a destacar serien:

Els aliments millor valorats (Universitat de Yale) serien:
  • Brócoli
  • Nabius (en castellà arándanos)
  • Tomàquet (tomate)
  • Pastanaga (zanahoria)

La classificació dels fruits secs seria:
  • Nous (nueces)
  • Atmelles (almendras)
  • Avellanes (avellanas)
  • Anacards (anacardos)

Pel que fa al brócoli recomana menjar-ho entre dues i tres vegades a la setmana. Els nabius, amb cinc o sis pel matí hi hauria suficient.

En el minut 17:35 deixa ben clar que, quan es fa exercici, el primer que es gasta són carbohidrats, després greixos i, molt al final, si s'arriba, es gasten proteïnes.

No en parla en aquesta entrevista, però el Faro de Vigo recull:

Advirtió también del peligro de abusar del azúcar, que junto a la sal era llamada por los chinos "la muerte blanca". En 1820, un español tomaba tres kilos de azúcar al año. Hoy esta cifra se ha disparado hasta los 72 kilos anuales. Buena parte de ese azúcar lo podemos tomar en las bebidas azucaradas: cada litro contiene el equivalente de unos 23 terrones de azúcar; y una lata, siete u ocho terrones. La hiperglucemia puede provocar diabetes tipo II, la "diabetes del adulto".

http://www.farodevigo.es/sociedad-cultura/2015/02/07/antonio-escribano-mala-alimentacion-mata/1179718.html


McGee dins "La cocina y los alimentos" comenta:
"Entre las frutas con mayor contenido de antioxidantes están las cerezas, las uvas negras, los arándanos y las fresas. Entre las verduras, el ajo, las cebollas rojas y amarillas, los espárragos, las judias verdes y las remolachas" pág. 272

No ve al cas, però, en referència a les auverginies (berenjenas) diu: "Debido a su origen tropical, la berenjena no se conserva bien en el frigorífico; el daño por enfriamiento interno produce pardeamiento y malos sabores en unos pocos días" pág. 350




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada