divendres, 31 de desembre del 2010

Connexió PC amb TV mitjançant RJ45

L'objectiu era poder veure contingut multimèdia del disc dur del PC en una TV en una habitació diferent. La distància linial -passant un cable per la paret- es situa en torn a 7 metres.

La TV és una Philips TV LCD 32PFL8605H amb 4 connexions HDMI, una RJ45, un parell d'euroconnectors, 4 USB, una VGA i una connexió Pr/Pb/Y entre d'altres. veiu la foto )

La primera opció fou la recomanada per Philips: un PTA01 inalàmbric (en torn a 60 €). En teoria ha der ser una alternativa directa al HDMI, es a dir, la TV es converteix en una segona pantalla.

Com a segona opció un cable HDMI. El cost d'un HDMI d'uns 7 metres en una gran superficie es situa en torn als 30 €. En botigues especialitzades del C/ Casanova es pot trobar per molt menys. Les mateixes botigues, però, no recomanen l'utilització de HDMI tan llargs. A banda, el PC sols té una sortida HDMI. Per tant calia un bifurcador de HDMI (en torn a uns 11 €). Aquesta peça senzilla, resulta que a data d'avui no es pot trobar a Barcelona fins que els senyors xinesos es decideixen a fer-ne unes quantes.

Descartada la primera opció (encara no entenc la causa) i la segona per raons tècniques va apareixer una tercera idea de la que no tenia constància: connexió mitjançat un cable de xarxa de tipus RJ45.

La connexió es bastant simple:

El router (un xavi típic de Telefònica) té quatre entrades. Una d'elles l'ocupa el cable RJ45 que es connecta a la tarja de xarxa del PC. Queden tres lliures. En una d'elles es connecta el nou cable RJ45. L'altre extrem es connecta al TV.

Ara comença la part una mica més complicada. Cal un servidor de medios (segons indica l'ajuda del TV). Qué és això?. Doncs un programa que permeti que l'ordinador i la TV s'entenguin. Es la diferència respecte al HDMI que ho fa tot sol.

El primer servidor de medios que vaig provar (o tastar) era el Tversity. Les primeres impressions foren molt bones, però presentava dos problemes: no es podia fer avançar la pel·lícula a un punt concret i de vegades es perdia la senyal i calia tornar a veure la pel·lícula des del principi.

Vaig consultar novament l'ajuda i entre els diferents "servidores de medios" que proposava vaig escollir el Windows Media Player v11 o superior. Per configurar-ho vaig tenir que crear un compte Windows Live -que no penso fer servir- i fer uns quants canvis que -si ho he conseguit- deu voler dir que una mica intuitiu ha de ser.

I ja està.

Consideracions evidents:
Primer cal engegar router i ordinador.
Desprès la TV. Si ho fem al revés, la TV no reconneixerà l'ordinador i no funcionarà.

Si alguna vegada no es troba la connexió, es canvia el cable del router a un altre forat i llestos.

Aquesta connexió serveix per veure les imatges, música o pel·lícules que tinguem en una o unes carpetes del disc dur o perifèric que indiquem al Windows Media Player. No serveix (o encara no ho he sabut configurar) per veure en el TV videos de internet com ara Youtube o pel·licules on-line.






TAGS:
¿Cómo conectar el PC a la TV mediante RJ45?
Com connectar el PC a la TV mitjançant RJ45?
How connect PC with TV by RJ45?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada